mandag den 29. november 2010

Faste baller uden brug af squat

Hvis man nu har svært ved at lave squats pga. smerter f.eks. i knæene, men stadig gerne vil have faste baller, så siger Anna Bogdanova:

"Skader og smerter opstår typisk, fordi kroppen prøver at kompensere for et bevægelsesdeficit - og den sidder tit et helt andet sted i kroppen, end der, hvor smerten opstår.

Jo mere du belaster kroppen, jo mere vil den skulle kompensere, hvilket desværre resulterer i skader hos 85% af dem, der starter et træningsprogram - inden for de første 3 måneder. Det er en meget ærgerlig statistik, men der kan heldigvis gøres noget ved det.

Dét, som tit afhjælper smerterne og får kroppen rettet op, er at integrere nogle ledbevægelighedsøvelser i dit opvarmningsprogram eller på de dage, hvor du ikke træner.
Mht. styrkeøvelser, hold dig naturligvis væk fra alt det, der gør ondt.

Mange kvinder bruger tit deres forside mere, end bagside, hvilket skaber en ubalance i muskulaturen omkring knæene og resulterer i skader - så det kan være en god ide for dig at fokusere på hoftedominante benøvelser, som fx. dødløft, rumænsk dødløft, box squat mm - i fase 1 af Forvandlingsskolen svarer det til programmet for ben om torsdagen."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar