søndag den 10. februar 2013

Yogamudra # 3

Normalt er det vist Lone, som har hatha timen om søndagen i Yogamudra på Christianshavn. Men hun har ferie, så derfor var Nina vikar. Nina er uddannet iyengar-instruktør, hvilket timen bar præg af.

De beskriver selv iyengar yoga sådan:

"..arbejder vi systematisk med at udvikle intelligensen i kroppen, først og fremmest gennem fokus på 'alignment'. Hjælpemidler (tæpper, blokke og bælter/stropper) anvendes i vidt omfang til at tilpasse stillingerne til den enkelte og derigennem gradvist bygge smidighed og styrke op til at lave de fulde stillinger. Under timen giver læreren detaljerede instruktioner for, hvordan kroppen skal placeres i de forskellige stillinger."

Det var yoga i et roligt tempo, men med stort fokus på de enkelte stillinger. Man stod ikke bare i en krigerstilling. Man skulle tænke på at trække inderlårene op og bagud og så vippe bækkenet ned/frem, så halebenet ikke strittede bagud. Fødderne skulle være brede og stå godt fast. Etc.


Foto lånt fra: Comfort in style


Senere lå vi med ryggen på et par blokke og et par tæpper, så brystet blev hævet og skulderbladene blev i gulvet.

Det var interessant med hjælpemidlerne, da man kom bedre ud i nogle stillinger og jeg kunne også godt lide den meget præcise instruktion, som man kan tage med sig til andre yogastilarter.
Til gengæld var afspændingen noget kort. Faktisk opdagede jeg ikke at det var afspænding, før vi skulle op og sidde og hun afsluttede timen. Hm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar