onsdag den 4. september 2013

Hvad er dynamic yoga?

Birgitte Gorm Hansen skriver om dynamic yoga her:


"Hvor andre flow-baserede yogastilarter bruger bevægelse som overgang mellem to yogastillinger er gentagelse og bevægelse det grundlæggende undervisningsværktøj i Dynamic Yoga."

"... en meditationspraksis men med den forskel at vi mediterer uanset om vi bevæger os på måtten eller sidder stille på puden."

"Dynamic betyder egentlig bare at bevægelse blev brugt som et værktøj til læring."

"... gentagende bevægelser og træning af sensitivitet er to grundlæggende elementer i Dynamic Yoga. Af dem følger et meget meditativt nærvær igennem hele praksissen."

"Metoden er sansebaseret snarere end alingmentbaseret og udvikler sig år efter år i respons til den feed back vi får fra vores elevers kroppe og det vi hører dem fortælle os."

"Kernen i metoden er Vinyasa Krama – progressiv instruktion."

"... hvis du oplever smerte eller kamp i en yogastilling er det fordi din lærer ikke har forberedt dig godt nok. Yoga skal aldrig være en kamp eller en præstation selv om det godt må være en sund udfordring. Din krop kender forskellen og Dynamic Yoga handler om trin for trin at gøre dig i stand til at handle på det du kan mærke så din yogapraksis kommer til at passe til din krop."

"Man kan derfor ikke rigtig sige at Dynamic Yoga er en stilart eller en yogaform men snarere en yoga metode."

"Vi underviser yoga som en vej til selverkendelse og fuld acept af din dybeste natur."




Ingen kommentarer:

Send en kommentar