lørdag den 16. oktober 2010

Årsager til søvnproblemer - udover magnesiummangel

Hvis man har søvnproblemer og magnesium ikke rigtigt hjælper, så mener Anna Bogdanova (ja, jeg lytter meget til hende, efter hun har hjulpet mig med min søvn! :-) at årsagerne kan være disse:

"Andre grunde til soveproblemer kan være:

- at du arbejder foran computeren eller ser tv efter kl. 20 om aftenen. Lyset, som kommer fra tv/computer skærme simulerer dagslys, så din hjerne bliver snydt til at tro, det er dag. Så hele døgnrytmen i din hjerne forskydes. Det bedste vil være slet ikke at blive udsat for skærmlys om aftenen, men kan man ikke undgå det, installer F.lux programmet på din computer - den fjerner det blå stimulerende lys fra skærmen i takt med, at solen går ned, så du ikke bliver påvirket i samme grad af lyset. Til TV skærme har jeg desværre ingen løsning :)

http://www.stereopsis.com/flux/

- du har din mobiltelefon i soveværelset. Elektromagnetiske bølger forstyrrer din normale søvncyklus, så du kommer aldrig i de dybe søvnfaser. Den må ikke være i soveværelset - overhovedet.

- dit soveværelse er ikke helt mørkt. Hvis der bare er en smule lys i værelset, så vil du ikke udskille lige så meget melatonin, som er din naturlige sovemiddel. Enten køb mørklægningsgardiner, eller sov med en sovemaske på - sørg dog for, at den dækker din pande også (din pinealkirtel er fotosensitiv, dvs. registrerer lys).

- du spiser hurtige kulhydrater om aftenen, så dit blodsukker rutsjer op og ned, og når det falder, så stimuleres stresshormonet cortisol, som ikke bør være højt om natten, men kun om morgenen - for at vække dig. Igen, forstyrrelse i døgnrytmen

Det er de åbenlyse grunde til, hvorfor nattesøvnen kan være forstyrret (eller at man i det hele taget har svært ved at falde i søvn). Der kan naturligvis være andre årsager, og dem kan man komme nærmere, hvis du bider mærke i, hvad tid du regelmæssigt vågner om natten, hvis du vågner.

Er det tankerne, der raser inde i hovedet på dig og holder dig vågen, kan et baldrian tilskud hjælpe - 20-30 dråber i et glas vand inden seng."



Dem kan man jo se på og overveje at ændre, hvis søvnen er et problem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar