mandag den 4. marts 2013

Iyengar yoga med Lone Kristensen

En dejlig iyengar yoga time i Yogacentralen. Lone var mægtig sød, dygtig (en af de højest uddannede inden for Iyengar yoga i Danmark) og jeg følte mig godt tilpas i hendes selskab. Hun var en, jeg kunne finde på at følge lidt mere.

Hun skriver om iyengar yoga:

"Iyengar Yoga er både kraftfuld og dynamisk, med stor vægt på anatomisk præcision, og rolig, blid og indadvendt lyttende med vægt på rummelighed og frihed. 

Iyengar yoga giver, udover en stærkere og sundere krop, også større kropsbevidsthed, et friere åndedræt, mere nærvær, bedre balance og koncentrationsevne. Iyengar Yoga forener krop, åndedræt og sind i en skøn balance."


Lavede øvelser vha. tæppe, bælte, blokke og væg. Det var i et roligt tempo, hvor hun sikkert guidede os igennem timen med mange verbale instruktioner, hvor jeg godt nok skulle holde tungen lige i munden. Hvilke muskler der skulle strækkes/spændes hvilken vej etc. Men det vænner man sig sikkert til og man må bare lytte til noget af det.

Det gode ved iyengar yoga er at alle kan være med og alle øvelser kan skaleres vha. hjælpemidlerne. Kan du ikke nå dine tæer, kan du bruge et bælte og stadig få meget ud af øvelsen. Kan du ikke nå gulvet/anklerne ved triangle pose, kan du bruge blokke.

Foto lånt af: City on a hill

Vi prøvede også at lave denne stilling - her kan man også bruge blokke, hvis man har behov for det:

Foto lånt af: Harmony Yoga


Hun har niveau 1-2 mandage kl. 17-18.30.

Bonus: Det gjorde ikke ondt i knæ at lave triangle pose med den ene fod op af en væg.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar