tirsdag den 4. juni 2013

Til foredrag om at være introvert 30/5-13

Anna Skyggebjerg holdte i torsdags foredag i Politikens Sal for ca. 300 mennesker.

Emne: Introvert - stå ved dig selv

Foto fra Annas reception


Anna er introvert. For hende - og mange andre introverte - er det noget af en udfordring at holde sådan et foredrag. Noget der kræver megen forberedelse og masser af tid før og efter foredraget til at lade op igen alene eller i selskab med få gode venner/familie. Hun var ude af comfortzonen. Hun var ikke tryg. Hun følte sig ikke hjemme, på hjemmebane eller tilpas.

Men hun gjorde det alligevel fordi emnet var så vigtigt for hende.

For os introverte var det dejligt at se hende på scenen og fortælle sikkert og tydeligt og med gode pointer hvorfor det er ligeså godt at være introvert som ekstrovert. Det ene er ikke bedre end det andet. Hun er ude i et ligestillingsærinde. Og jeg synes hun gjorde det godt.

Selvom man havde læst bogen "Introvert - stå ved dig selv", så synes jeg at man fik noget ud foredraget. Nu skal det lige nævnes, at jeg for tiden suger alt hvad der omhandler emnet introvert til mig, så andre kunne måske mene at det mest var gentagelser. Dog synes jeg bestemt at det var inspirerende at opleve hendes  mundtlige formidling af hendes argumenter og eksempler.

Hvis du tænker at du ikke heelt ved, hvad det vil sige at være introvert, så læs med her:

- du får energi af at være alene eller sammen med få mennesker (hvor ekstroverte får energi af at være sammen med mange mennesker)

- du tænker før du taler (mens ekstroverte tænker imens de taler)

- du foretrækker at formulere dig skriftligt fremfor mundtligt

- du kan ikke lide at afbryde andre eller bryder dig om at blive afbrudt

- du kan ikke altid overskue/hader at deltage i store fester hvor du ikke kender så mange og hvor man skal rundt og mingle og small talke). Du finder måske på alverdens krumspring for at undgå dem og hvis du ikke kan, så spekulerer du meget på, hvornår du "må" tage hjem igen

- faktisk bryder du dig ikke om at small talke men foretrækker dybe samtaler om andet end hvad man laver

- du foretrækker at lytte fremfor at tale

- du foretrækker få nære venner frem for mange bekendte

- du er ofte kreativ/fantasifuld/"nørdet" (har et rigt indre liv)

- du bliver hurtigere overstimuleret


Det er vigtigt at understrege, at man kan ligge hvor som helst på linjen ekstremt introvert til ekstremt ekstrovert. Man kan sagtens være introvert og have nogle ekstroverte træk. Som regel falder man mere i den ene "kategori" end den anden.

For os der først for nylig har opdaget at der er noget der hedder introvert og at der er 30-50 % (50 % i USA), der er det, er det en enorm lettelse - uanset om man føler man får en etiket på eller ej - at vide at det er ok at være, som man er. At det er ok ikke at sige så meget. At være social på en anden måde - ikke at forveksle med at være asocial. At have brug for tid alene - og nyde tiden.

Jeg ved ikke, om Anna har planer om andre foredrag, men jeg kan anbefale både hendes foredrag og hendes bog "Introvert - stå ved dig selv."


Social introverts på FB
Introvert zone på FB
Introverts are awesome på FB
Introvert power på FB

Introvert Spring blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar